Saturday, 15 October 2011

ubuntu 11.10 upgrade black screen, cant login, wifi button blinking (all solved!)

So today was full of fail for the new ubuntu 11.10 upgrade....

first snort failed to upgrade and because it was doign an upgrade i had no wifi to send the report which killed the upgrade.....cunts - that was just hte start of problems.

Eventually I got the thing upgraded and was presented with the five dots screen, then a black matter what i did helped.

sudo -i
mkdir -p /run /run/lock
rm -rf /var/run /var/lock
ln -s /run /var
ln -s /run/lock /var

so that fixed the black screen error.....but now i couldnt log in under gui except as guest which to be honest fucking sucked donkey cock!

sudo rm ~/.Xauthority
go back to your gui (ctrl+alt+7) and login

so now ive fixed problem!!

I have a HP elitebook 8440p which has an intel wifi, it has a nice touch button/indicator above the keyboard to turn the wifi on and off and also as an indicator (orange off/blue on) but since the upgrade it now blinks when wifi data is sent (all the time...and so its fucking annoying) so how to fix this new feature?

echo 'options iwlagn led_mode=1' >> /etc/modprobe.d/wlan.conf
modprobe -r iwlagn && modprobe iwlagn

now im all sorted :)


skavoovee said...

Geracias, a mi me sirviĆ³ lo de borrar el directoprio Xauthority ya quwe despuĆ©s de actualizar a 11.10 de la 11.04 no me dejaba accesar.

Jeroen said...

Thanks :) This solved my problem!
I wonder how do you solved this ?

Dusty said...

Thank you so much. I've scoured forums for a couple hours trying to solve this problem with the blinking led. I'm going to repost and link to you thanks so much.

Enea said...

Thank you. It works perfectly on ubuntu 11.10 with gnome-session-fallback !
Thanks again

Paul said...

I had to use:

options iwl-legacy led_mode=1
modprobe -r iwl-4965 & modprobe iwl4965

If this does not work try:

lsmod | grep iwl
modinfo the results and look for led_mode